A természet hangja

Szóljon hát a párbeszéd a természetről!

Liliomtiprás
Valentin napi vallomás 1.14

 

Boldog Valentin napot Föld!

 ezzzz.jpeg

Kép: created by vista

Drága anyatermészet!
A virágot, vagy virágod meghagyom néked. Nem szakítom el tőled, mert tudom, te vagy neki és ő neked a legnagyobb ajándék, az örök körforgás. Hálámat fejezem ki, mikor a szeretetemet ajánlom. Vigyázni fogok a természet kapcsolataira és bár tudom, hogy ezen kapcsolati hálók komplexitása nem közelítik meg a 10 a 14.-ent én mégis hiszem, hogy e fáradozás nem lesz hiábavaló.
Barátsággal:
...

Bár tudom vannak, akik a lila ködtől megrészegülve, a vegyszerrel átitatott csokorhalmokkal akarják bizonygatni érzéseiket Valentin napon. Én azonban nem, és téged is erre buzdítalak kedves olvasóm, ne légy az érzelmeid rabja ki vágyaiban keres igazolást bűneire. Akár a liliomtipró, ki önnön nárcizmusában elveszve követi el a legnagyobb bűnt, amit ember elkövethet: leszakít egy még nyíló félben lévő virágot, melynek léte fontosabb, mint külső valója. Haszna a világban nem definiálható, nem értékelhető közgazdaságtannal és nem vehető el önnön célokra.

Tán csodálni sem szabad?

Az élet vagy élőlény fogalmának a meghatározása kérdéses, mai napig vitatott téma. A szakemberek közül többen a meghatározásra való törekvés feladása mellett érvelnek. Ebből kiindulva vajon egy hétköznapi ember mi alapján hoz ítéletet bármely életformáról, mikor még léte sem elismert? Vagy pont így?
Attól, hogy az ember nem képes definiálni valamit az nem a definiálni kívánt tárgy értékét csökkenti, hanem a miénkét. Mindig, és ezt ne felejtsétek el soha, mindig az emberi ego fog felülkerekedni a józan ítélőképességen, ameddig fel nem ismerjük, hogy ez ránk is igaz.

Hogy kikre?

A Földön az egyetlen lény mely nem képes összhangban élni a környezetével, az az ember.
Erre utaltam, mikor az egoizmus rabságáról írtam. Túlléphetünk minden önzőségen, minden nárcizmuson és immoralitáson, ha kitűzzük magunk elé azt a célt, mely elvezet az összhang, a béke és a szeretet felé. Hogy eme rögös utunkon ne érezzük magunk egyedül, kövessük a természet hívó szavát, mely elvezet minket a Kánaánba!

A Földanya csendben várja, hogy meghalljuk, csak hinnünk kell benne. Lehetünk mi is természet suttogók, akik hosszú órákig várnak arra, hogy az adott élőlény a bizalmukba fogadva őket, megossza minden titkukat.

És ki tudja, lehet éppen te, kedves olvasóm, te leszel az, aki létrehozza a tökéletes „élőlény” definíciót, aki megváltja a világunkat. #beawhisperer

Adjunk hát hálát az anyatermészetnek Valentin napon! Őrizzük meg értékeit, hogy ő is megőrizhessen bennünket!


Ünnepeljük ma a földi kapcsolatok végtelen számát és fajtáját! Boldog Valentin napot mindenkinek!

 


A levél aláírásra vár. Te mivel egészítenéd ki az üzenetet?

 

~Gondolkodj szabadon
Olvass szabadon
Kövesd a Természet hangját~
#beawhisperer


Barátsággal:
Czifra Marietta

 

A bejegyzés trackback címe:

https://soundofnature.blog.hu/api/trackback/id/tr617468658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A természet hangja

Ismeretlen vizeken evezünk, kedves olvasóm! Utunkat nem szegélyezi part szakasz, csupán azok a hangfoszlányok kísérnek, melyek egy rejtélyes és ősi nyelven szólnak. A tenger morajlása, a szirének éneke, a sirályok kiáltása mind-mind egy üzenetet hordoz, akár a palackba zárt szellem önnön kívánsága: "VÉDD A TERMÉSZETET!"

süti beállítások módosítása